donderdag 21 mei 2015

Rotterdam – Homofobie | Homo's niet welkom in McDonald's-filiaal Rotterdam

Homo's zijn 'niet welkom' in een filiaal van McDonald's in Rotterdam. Dat zou een homoseksuele jongen van de filiaalhouder van de vestiging bij 'De Kuip' dinsdagavond te horen hebben gekregen. Het verhaal gaat rond op social media. De vader van een vriendin van de jongen postte een bericht op Facebook.

Hij schrijft onder meer: "Gisteren is mijn dochter (16) met haar beste vriend (homoseksuele jongen van 16 jaar) en vriendin in jullie restaurant bij de Kuip geweest waar hij altijd met veel plezier kwam. In het restaurant was een grote groep Marokkaanse jongeren die hen aan het pesten was. Op den duur kwam de Noord-Afrikaanse McDonald's manager en gaf aan hun soort mensen (homo's) liever niet in het restaurant te willen hebben en verzocht mijn dochter en haar vrienden weg te gaan".

Een woordvoerder van het McDonald's hoofdkantoor liet weten de zaak te onderzoeken.


Update | McDonald's: "Tiener moest niet weg omdat hij Homo is"

McDonald's ontkent dat een 16-jarige jongen deze week uit hun restaurant bij De Kuip in Rotterdam werd gezet, omdat hij homo is. "Er is gesteld dat een manager van McDonald's zich discriminerend zou hebben uitgelaten tegen twee jonge bezoekers. Uit alle gesprekken en beelden blijkt hier totaal geen sprake van te zijn",' laat het bedrijf in een reactie weten.
Een woordvoerder van McDonald's zegt dat er een grondig onderzoek is gedaan. "Wij hebben gesproken met de twee jonge bezoekers, hun ouders, onze manager en andere medewerkers die aanwezig waren in het restaurant. Daarnaast hebben we camerabeelden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de manager van McDonald's op geen enkele wijze betrokken is geweest bij enige vorm van discriminatie zoals wordt beweerd".
Camerabeelden
Volgens de woordvoerder hebben de bezoekers hen verteld dat zij een vervelend gevoel hebben overgehouden aan opmerkingen van andere bezoekers. Uit camerabeelden zou echter zijn gebleken dat er verder alleen schoonmakers aanwezig waren op de bovenste verdieping van het restaurant. "Tussen de twee bezoekers en schoonmakers is geen direct contact geweest, noch fysiek, noch verbaal. Alle betrokkenen hebben dit onafhankelijk van elkaar verklaard",' stelt de woordvoerder.
Matthijs Kuijpers, de man die de beschuldiging op Facebook plaatste, komt inmiddels terug op zijn eerdere bericht. "Er is helaas sprake van een misverstand. De situatie zoals ik die eerder heb geschetst over McDonald's, is gelukkig niet juist",' schrijft hij op zijn Facebook.

Zie ook:
16-jarige Homo weggestuurd uit McDonald's 'De Kuip'  16-jarige Homo is buitengezet bij McDonald's 'De Kuip'     
Ophef over mogelijk Homo-incident bij McDonald's  /  Melding van Homofobie bij McDonald's-filiaal in Rotterdam
McDonald's: "Niets waar van Homo-discriminatie manager"  /  McDonald's: "Geen sprake van Homo-discriminatie"

bronnen: Gay.blog.nl / DeStentor.nl / ThePostOnline.nl / MetroNieuws.nl