dinsdag 19 mei 2015

Uitreiking: Pink Best Friend Award | Sharon Doorson is 'Pink Best Friend 2015'

Zangeres Sharon Doorson mag zich sinds vrijdagmiddag 'Pink Best Friend' van 2015 noemen na het ontvangen van de LGBT Student Award. Sharon Doorson kwam in aanmerking voor de prijs nadat bijna 9000 homo jongeren en studenten haar via internet nomineerden als ideaal voorbeeld voor de homogemeenschap.

"De LGBT Student Award wordt toegekend aan een jonge bekendheid die zich inzet voor onze gemeenschap", zegt Patrick van der Pas, organisator van de International LGBT Student Day, initiatiefnemer van de prijs.

"Naast dat Sharon altijd een positieve uitstraling heeft, heeft zij zich met haar laatste single 'Electrify', op een muzikale manier ingezet voor diversiteit en tolerantie. Hiermee heeft ze een positief signaal gegeven naar haar fans en bewonderaars en een statement gemaakt ten aanzien van homoseksualiteit. Zij is een positief rolmodel voor veel jongeren en studenten en een voorbeeld voor mensen die zich 'anders' voelen".

De zangeres ontving de award uit handen van YouTube-presentator 'Nanne Meijer'. Naast dat zij een jaar lang de titel van 'Pink Best Friend' mag dragen is haar nummer 'Electrify' het officiële themalied van de LGBT Student Day, de Roze Studentendag op 18 juni in Maastricht.

Zie ook:  18 juni 2015 | "International LGBT Student Day in Maastricht"

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com