dinsdag 19 mei 2015

USA | 'Black Lesbians' belaagd met zware Homofobie en Racisme op Facebook

Een bijeenkomst van Black Lesbians (Lesbiennes) die werd aangekondigd op Facebook werd overspoeld met haatboodschappen, homofobe en racistische opmerkingen. De pagina was van een Amerikaanse universiteits studente uit Californië, aldus de websites PinkNews.co.uk en HoLeBi.info.
Azeem Ward kondigde op Facebook een bijeenkomst aan van Black Lesbians. In zeer korte tijd werd de pagina letterlijk bedolven onder de vreselijkste berichten voornamelijk afkomstig van blanke mannen. Ze waren zeer racistisch, homofobisch en sommigen plaatsten zelfs hardcore lesbische porno op de pagina. De pagina kreeg duizenden van zulke berichten te verwerken op amper enkele uren tijd.
Tussen de duizenden negatieve reacties stonden slechts drie à vier positieve berichtjes. Waarbij één persoon zich boos maakte om de vele racistische en homofobische boodschappen. En liet weten dat niemand zulke haat verdient. Maar omdat het uiteindelijk steeds erger werd besloot Azeem Ward de pagina uit de lucht te halen. Ze liet wel nog weten dat de bijeenkomst wél zal doorgaan. En nu maar hopen dat daar niet tal van racisten en homofoben ook op af komen. En dat de lesbiennes in alle rust kunnen samen komen want ze hebben het al moeilijk genoeg.
bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk