donderdag 7 mei 2015

USA - Game - 'Kill the Faggot' | "Homo-moordspel geupload op gameplatform"

Een spel waarin homo's, lesbiennes en transgenders neergeschoten moeten worden is twee uur lang beschikbaar geweest op het gameplatform Steam. In het schietspel krijgen spelers punten als ze een homo of transgender doden en minpunten als ze hetero's raken.
Het spel werd gepromoot met de volgende tekst: "Haat je homo's ?! Wil je je frustratie botvieren op de 'LBGT-community' ?! Dit is je kans ‼ Vermoord homo's en transgenders, terwijl je hetero's juist niet moet neerschieten. Verzamel zoveel mogelijk punten voor de tijd om is" ‼

Een speler krjigt de keuze uit drie levels: de straat, een warenhuis en een bos. Spelers krijgen een minuut de tijd om zoveel mogelijk homo's en transgenders te doden. Een homo levert 100 punten op en een transgender 150. Als er een hetero wordt doodgeschoten, kost dat 100 punten. Tijdens het spelen zijn kreten als 'Kill that faggot' ‼, 'Oops, I just dropped the soap' en 'Can I putt my wiener in your butt' te horen.

Christelijke schoenenverkoper
Het spel werd maandagochtend geüpload door maker 'Randall Herman'. Hij deed dat via het zogenoemde 'Greenlight', een onderdeel van Steam waar gamemakers hun spel kunnen oploaden. Herman, een christelijke schoenenverkoper, betaalde zo'n 88 euro om het spel te kunnen uploaden.

Steam heeft nog niet gereageerd op de mogelijkheid tot het spelen van het spel. In de gebruiksvoorwaarden van Greenlight staat dat spelen met 'bedreigende, geweldadige of intimiderende inhoud' geweerd worden. Zelfs als deze als grap bedoeld zijn. Ook 'ongepaste of beledigende inhoud' wordt niet geaccepteerd.

Gebruikers zijn boos. Ze begrijpen niet dat Steam de uploads niet controleert. Herman noemt de community 'overdreven gevoelig en snel beledigd'.

Zie ook:  Nieuwe anti-Homo game op de markt 'Kill The Faggot'  /  Kill The Faggot | "Extreem Homofoob spel op Steam"

bronnen: ED.nl - Eindhovens Dagblad / YouTube.com