donderdag 18 juni 2015

Amerikaanse documentaire uit 1961 over 'Homoseksualiteit' teruggevonden ‼

Een baanbrekende Amerikaanse documentaire over homoseksualiteit uit 1961, waarvan men dacht dat die verloren was gegaan of vernietigd was, is onlangs terug gevonden. De 1 uur durende video gaat over de houding van Amerikanen tegenover homoseksualiteit in de jaren 60 toen men net begon te praten over de legalisering van homoseksualiteit. 

Een uniek document uit lang vervlogen tijden. De video genaamd 'The Rejected' (de afgewezenen of de verworpenen) is een 1 uur durende video die destijds op de Amerikaanse televisie werd vertoond door het publieke televisie-station 'KQED' op 11 september 1961. Men gaat er ondertussen vanuit dat de video de oudste documentaire over homoseksualiteit uit de Verenigde Staten is. In de video ook interviews met antropologe 'Margaret Mead', experts inzake homoseksualiteit, homo activisten en psychiaters.

Wie de video wil bekijken moet er rekening mee houden in welke tijdsgeest deze gemaakt is. Want sommige stellingen of vragen zullen veel mensen in deze tijd shockeren. Al komen er ook stellingen voorbij die men vandaag nog hoort in het rijtje van vooroordelen tegenover homoseksualiteit. 

bronnen: HoLeBi.info / Out.com / Diva.sfsu.edu