donderdag 4 juni 2015

Irak - Islamitische Staat | "Ook in Irak zijn Homo's ter dood gebracht door IS"

Afgelopen maanden werden naar schatting enkele tientallen homoseksuele mannen ter dood gebracht in het door terreurbeweging IS overheerste Syrië. Maar de laatste tijd laat Islamitische Staat ook steeds meer van zich horen in Irak.

Woensdag werden in Mosul drie homoseksuele mannen ter dood gebracht door hen van een hoog gebouw te gooien. Het media- en voorlichtingsorgaan van de terreurbeweging heeft beelden vrijgegeven waar op te zien is hoe geblinddoekte mannen ter dood worden gebracht.

Mosul is de op twee na grootste stad van Irak, ligt in het noorden van het land en is al enige tijd volledig in handen van IS. Volgens de terreurbeweging is homoseksualiteit zondig en verboden volgens de Sharia-wetgeving. Iedereen die zich schuldig maakt aan homoseksuele handelingen wordt ter dood veroordeeld. Meestal worden de slachtoffers direct na hun veroordeling gestenigd of van een hoog gebouw gegooid.

IS zorgt er tevens voor dat de terechtstelling wordt bijgewoond door zoveel mogelijk toeschouwers om de afschrikwekkende werking van de terdoodbrenging te maximaliseren. Ook woensdag werden drie homo's met het hoofd naar beneden van een gebouw gegooid. Enkele honderden toeschouwers stonden in het centrum van Mosul klaar om met stenen het lot van de slachtoffers te bezegelen.

Zie ook:  Shock Video | "Islam gooit Homo van flatgebouw af"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com