maandag 22 juni 2015

Marokko – Agadir | 20 mannen opgepakt op verdenking van Homoseksualiteit

In de Marokkaanse stad Agadir zijn afgelopen week in totaal twintig mannen opgepakt op beschuldiging van homoseksualiteit.

De homoseksuelen zijn opgepakt nadat er uit de buurt klachten waren gekomen over de 'groeiende intimidatie en het immorele gedrag van deze minderheid'. De mannen zouden in vrouwenkleding over straat paraderen, wat tegen de borst van buurtbewoners stuitte. De gearresteerde homo's kunnen in het ergste geval een celstraf van drie jaar krijgen.

Kort daarvoor zijn vrouwelijke activisten van organisatie 'FEMEN' opgepakt. Vast wel eens gezien, de vrouwen die met blote borsten en choquerende protestacties als wapen strijden tegen vrouwendiscriminatie. Marokkaanse leden zouden met ontbloot bovenlijf gezoend hebben in de buurt van een moskee in de stad Rabat. Op hun borsten stond de tekst 'In Gay We Trust'. De regering kon hier niet om lachen en heeft de vrouwen het land uitgezet. Twee Marokkaanse mannen die op dezelfde plek precies dezelfde stunt uithaalden, hebben een celstraf van vier maanden gekregen.

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / Buzzfeed.com / YouTube.com