maandag 8 juni 2015

Pitch – en ook andere festivals – cancelen 'Ten Walls' na Homofobe opmerking

Het Amsterdamse 'Pitch festival' heeft het optreden van de producer 'Ten Walls' geannuleerd nadat hij de LHBT gemeenschap beschreef als ''een ander ras''. Ook bracht hij homoseksualiteit, in een inmiddels verwijderd Facebook bericht, in verband met kindermisbruik in de katholieke kerk.

Pitch wil duidelijk maken dat "Pitch een festival voor iedereen is en waar discriminatie niet wordt getolereerd". Er zal een passende vervanging voor 'Ten Walls' komen, aldus de organisatie.

De producer heeft ondertussen zijn excuses aangeboden met de bewering dat het statement niet zijn echte mening weergeeft.

Na Pitch cancelen ook 'Mysteryland' en buitenlandse festivals 'Sonar' en 'Creamfields' optredens van Ten Walls.

Zie ook:  

bron: FestivalInfo.nl / YouTube.com


       
                 

Amsterdam - Pitch | Pitch cancelt optreden van Ten Walls na Homofobe uitspraken op Facebook

Concert- en festivalorganisator Mojo heeft het optreden van de Litouwse DJ Ten Walls op Pitch Festival gecanceld vanwege homofobe uitspraken die de artiest deed op Facebook.

Marijus Adomatis, zoals 'Ten Walls' echt heet, plaatste een bericht op Facebook waarin hij homoseksualiteit in verband bracht met kindermisbruik in de katholieke kerk. Ook schreef hij over een gesprek met een collega die kritiek had op zijn houding jegens homoseksuelen. "Toen ik hem vroeg wat hij zou doen als de browny van zijn 16-jarige zoon uit elkaar zou worden gescheurd door zijn vriend, was hij stil". Daar voegde hij aan toe dat "deze mensen van dat andere ras in de goede jaren negentig nog werden gerepareerd".  

Tegen discriminatie
Hoewel Adomatis het bericht later verwijderde en excuses maakte, leverde het woedende reacties op van muziekliefhebbers over de hele wereld. Mojo, dat ieder jaar Pitch organiseert in het Westerpark, werd door bezoekers opgeroepen het optreden van de DJ te schrappen. Daar wordt nu gehoor aan gegeven.

"Vanwege recente uitspraken van 'Ten Walls' met betrekking tot homoseksualiteit, hebben we besloten zijn show op Pitch Festival te annuleren. We willen er geen misverstand over laten bestaan dat Pitch een festival is voor iedereen. We zijn tegen iedere vorm van discriminatie, op en buiten ons festivalterrein. Uitspraken als deze staan zo ver van ons af dat we deze act niet op ons festival hoeven te zien', aldus de organisatie in een verklaring.

Overigens is Pitch niet het enige festival dat 'Ten Walls' van het programma heeft geschrapt vanwege zijn uitspraken. Ook het Engelse dancefestival 'Creamfields' laat weten dat de DJ er niet meer zal optreden.

bronnen: PartyFlock.nl / Parool.nl / YouTube.com