zondag 7 juni 2015

UK → 'Nick Gibb' | "Britse minister van Onderwijs komt na 29 jaar Uit de Kast"

Nick Gibb, de Britse minister van Onderwijs, is uit de kast gekomen. De 54-jarige minister maakte bekend dat hij homoseksueel is en later dit jaar gaat trouwen met zijn partner Michael Simmonds.

Ze blijken al 29 jaar een relatie met elkaar te hebben en wisten dat het al die tijd geheim te houden, binnen de politiek, maar ook voor vrienden en familieleden. Ze hadden allebei een eigen woning, ook al woonden ze de meeste tijd samen. Ze gingen nooit samen naar officiële gelegenheden en nooit samen op familiebezoek.

Ze leerden elkaar midden jaren tachtig kennen, toen ze midden twintig waren. "Het was een andere tijd", aldus Gibb, "en dat heeft een stempel op onze relatie gedrukt, maar dat hinderde ons niet. Het was makkelijker om een relatie te hebben waar niemand van wist".  

Dat ze van gedachten zijn veranderd, heeft onder meer praktische redenen: "Als een van ons ziek wordt en naar het ziekenhuis moet, zou het toch verschrikkelijk zijn als je niet het recht zou hebben om er voor de ander te zijn".

Gibb is sinds 1997 Conservatief parlementslid. Zijn partner is mede-oprichter en directeur van opiniepeiler Populus. In 2013 stemde Gibb voor openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com