donderdag 9 juli 2015

Amerika – Film | "Hollywood·film over openstelling Homohuwelijk in de maak"

Een woordvoerder van 20th Century Fox heeft in Los Angeles laten weten dat zijn bedrijf de filmrechten heeft vastgelegd voor het verhaal over de strijd van de openstelling van het huwelijk voor homoparen in alle staten van Amerika. Het hooggerechtshof besloot ruim een week geleden in kleine meerderheid voor de legalisering van het homohuwelijk in heel de Verenigde Staten.

De uitspraak van het hof was het gevolg van een jarenlange strijd van Amerikaanse homo-organisaties maar vooral van homoactivist 'Jim Obergefell'. Zijn verhaal, opgetekend in het nog ongepubliceerde boek '21 Years To Midnight', is vastgelegd door de filmmaatschappij. De 21 jaar verwijst naar de relatie die Obergefell had met John Arthur, die in 2013 overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

Ondanks de spierziekte en het naderende overlijden van Arthur bleven de twee zich onophoudelijk inzetten voor de legalisering van het homohuwelijk in heel Amerika. Dit verhaal spreekt tot de verbeelding in Hollywood en volgens 20th Century Fox is er voldoende materiaal voor een aansprekende film. "Het is een buitengewoon liefdesverhaal over iemand die zover gaat voor de liefde dat hij uiteindelijk de wereld verandert", aldus een Fox-woordvoerder in de Amerikaanse media.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / NY·Times.com