zaterdag 25 juli 2015

Amsterdam - Zeedijk – Homo·horeca | "Roze driehoek Zeedijk verleden tijd" ?!

De roze driehoek op de Zeedijk in Amsterdam dreigt te verdwijnen. Tenminste, dat meldt Het Parool. Wij spraken 'André Leinenga' van gay-café 'De Engel' en die bevestigt dat er inderdaad gesprekken gaande zijn. "Op dit moment is er nog niets rond, maar we zijn er mee bezig".

De Engel is een van de meest prominente cafés van Zeedijk (Amsterdam). Over twee weken is volgens Leinenga duidelijk of de zaak inderdaad wordt overgenomen door rederij 't Smidtje. Aangezien het rondvaartbedrijf zich op een bredere doelgroep richt, verliest De Engel het predicaat gaycafé bij een overname. 

Leinenga erkent dat het verdwijnen van De Engel gepaard gaat met het einde van de zogenoemde roze driehoek. "De Engel is de belangrijkste schakel en het is een kwestie van tijd voordat de kroeg verleden tijd is", stelt Leinenga. De café-eigenaar wijst ook op de verkoop van The Queenshead, een andere schakel binnen de roze driehoek. "The Queenshead is al verkocht, maar wel aan twee homo's". Over de toekomst van The Queenshead als gay-café hoeft dus niet gevreesd te worden. De Engel vormt samen met 'De Barderij' en 'The Queens Head' de roze driehoek op de Zeedijk. 

Volgens Het Parool zijn de eigenaars van De Barderij ook met een partij in gesprek over een verkoop. Of De Barderij bij een verkoop dezelfde ontmoetingsplek voor homo's blijft, is nog niet duidelijk.

bronnen: Gay.nl / Parool.nl / YouTube.com


     ◄  'Lady Galore Drag Night' in Café De Engel