vrijdag 17 juli 2015

MTV → Love Has ... | "Kay, Frank, Martin & Digitzz geven liefde vele gezichten"

Vanaf vandaag lanceert MTV de MTV Pride: 'Love Has Many Faces' campagne, waarmee de zender de grenzen tussen seksuele voorkeuren wil vervagen. De campagne wordt ondersteund door vijf ambassadeurs; MTV presenter Kay Nambiar, DJ Martin Garrix, BNN/3FM DJ Frank van der Lende, MTV employee Anne de Laat en artist Digitzz. Zij geven in verschillende testimonials aan wat liefde voor hen betekent en dat het niet uit maakt of je nou Lesbian, Gay, Bi-sexual of Transgender (LGBT) bent.

De campagne loopt van 17 juli tot en met 2 augustus. MTV wil awareness creëren voor de campagne door consumenten te vragen content te posten met #MTVPRIDE. Iedereen kan hier zelf invulling aan geven want, 'Love Has Many Faces'. Op 1 en 2 augustus zendt MTV de MTV Pride Marathon uit met onder andere aangepaste playlists en afleveringen van verschillende MTV-shows met een LGBT-thema. Als klap op de vuurpijl organiseert de zender de MTV x Waterkant Pride Party hosted by 'The G-Team' op 31 juli 2015 vanaf 20.00 uur.

"Het maakt mij oprecht niks uit wat voor een geaardheid iemand heeft. Het is zo belangrijk dat je altijd jezelf kan zijn. Het lijkt me verschrikkelijk om te moeten verbergen van wie je houdt, daarom zet ik me in voor MTV Pride", zegt Kay Nambiar, MTV Presenter.

       ◄  Bekijk hier de MTV Pride: 'Love Has Many Faces' teaser ‼
            
Over MTV Pride
Het project is een initiatief van Emerge, het LGBT netwerk van Viacom. Emerge is een van de Employee Resource Groups van Viacom.   
De eerste stap van Emerge was om zich in 2014 aan te sluiten bij Workplace Pride en zo in contact te komen met andere LGBT netwerken, van onder andere ABN AMRO, Shell en Price Waterhouse Coopers. De volgende stap was om een initiatief te ontplooien om de acceptatie van LGBT's naar de doelgroep van MTV (12 tot 24 jaar) te communiceren. Eerdere initiatieven van bijvoorbeeld MTV Australia waren een groot succes.

Zie ook:  Amsterdam - Gay Pride - MTV | "Vier Gay Pride met MTV in Amsterdam"  /  MTV Pride: 'Love Has Many Faces' campagne

bronnen: MTV.nl / VIMN.nl - Tedje Fliers / YouTube.com