zaterdag 4 juli 2015

Regenboogstad Den Bosch heeft eindelijk Gay-café De Kabberdoes weer terug

Aan de gevel van het pand in de Sint Josephstraat hangen roze ballonnen, een teken dat er iets te vieren is. Inderdaad, het gay-café 'De Kabberdoes' is officieel heropend. Aan wethouder Eric Logister kwam vrijdagavond -met de eigenaren Jelmer Mulders en Jeffrey Verweij aan zijn zij- de ceremoniële eer toe het lint door te knippen.

Aan wethouder Eric Logister kwam vrijdagavond de ceremoniële eer toe het lint door te knippen. "Een stad van deze omvang kan natuurlijk niet zonder gay-café. Zeker nu Den Bosch is uitverkoren om in 2017 Roze Zaterdag te organiseren. Laten we afspreken dat we over twee jaar, wanneer die verheugende dag plaatsvindt, met z'n allen hier na afloop een biertje drinken", sprak Logister. Overigens, Den Bosch kreeg afgelopen oktober na het ondertekenen van een intentieverklaring rondom de acceptatie van homoseksualiteit al de titel van Regenboogstad toebedeeld.

Jan van Velthoven, voorzitter van COC NoordOost-Brabant en Eddie Collin, lid van de kerngroep Roze Zaterdag, hielden eveneens een korte toespraak. "Dit is een prima plek waar niet alleen iedereen welkom is, maar waar je ook gelijkgestemden kunt tegenkomen en gewoon jezelf kunt zijn. Helaas is de situatie nog niet in elke Bossche kroeg even rooskleuring als het gaat om de acceptatie van LHBT-ers. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel", aldus Collin.

De kleurrijke Drag Queens Strangeé en Memsy Mellons bevonden zich ook onder de aanwezigen. Na het officiële gedeelte kon er worden gedanst op de muziek van DJ Perry Stuiver.


bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com