maandag 13 juli 2015

Rusland - LGBT's | "Uit onderzoek blijkt dat Rusland steeds Homofober wordt"

Homofobie is de afgelopen tien jaar aanzienlijk toegenomen in Rusland, blijkt uit recent onderzoek. Het onderzoeksbureau VTsIOM ondervroeg ruim 1600 Russen en concludeerde onder meer dat 20 procent van mening is dat homoseksuelen een gevaar zijn voor de samenleving en daarom geïsoleerd moeten worden van de Russische maatschappij.

Bijna de helft van alle respondenten (41%) zegt dat de autoriteiten mensen met een 'niet-traditionele seksuele voorkeur' moeten vervolgen om zo 'het fenomeen uit te roeien'. Slechts 12 procent is van mening dat de overheid de LGBTI-gemeenschap moet beschermen tegen discriminatie.

"Het is zeer opvallend dat de tendens in ons land zich tegenovergesteld lijkt te ontwikkelen. In de meeste landen van de wereld zie je de acceptatie van homoseksuelen toenemen en in ons land hebben homo's het steeds moeilijker", aldus de onderzoeksleider. Tien jaar geleden was 59 procent van de Russen tegen de openstelling van het huwelijk voor homoparen, nu is dat percentage gestegen naar 80 procent.

Zo laten de onderzoeksresultaten zien dat op bijna alle terreinen de Russische bevolking negatiever is gaan denken over homoseksualiteit en de acceptatie van homoseksuelen. Eén klein lichtpuntje was er wel in vergelijking met tien jaar geleden. In 2005 dacht 36 procent dat homoseksualiteit een ziekte is, nu denkt nog 'maar' 35 procent dat homo's ziek zijn.

Om een beeld te krijgen bij het papieren onderzoek deed televisieprogramma ChebuRussia TV afgelopen week een experiment. Ze lieten twee jongens hand in hand door het centrum van Moskou lopen. Binnen zeer korte tijd werden ze vele malen uitgescholden en zelfs fysiek bedreigd.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com