maandag 20 juli 2015

Tilburg | "Homobelangen·organisatie 'Embrace Pink' verliest subsidie in 2017"

Homobelangen·organisatie Embrace Pink krijgt vanaf 2017 geen structurele subsidie meer van de gemeente Tilburg. Daarmee bespaart de gemeente circa 18.000 euro per jaar, die ze op een andere manier in wil zetten in haar Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender-beleid (LHBT-beleid).

"Dat we de subsidiëring rond homo-emancipatie anders gaan regelen, is geen waardeoordeel over het werk van Embrace Pink", stelt een gemeentwoordvoerder. "Het heeft te maken met de nieuwe manier waarop wij het LHBT-beleid willen vormgeven, waarin we kiezen voor meer samenwerking. Daarbij maakt Embrace Pink net als andere verenigingen als COC en stichting Roze Maandag wel aanspraak op subsidie voor projecten".

Het schrappen van vaste subsidie voor Embrace Pink is een trendbreuk. Waar in het verleden Embrace Pink als enige van de Tilburgse homo-emancipatiegroeperingen subsidie kreeg 'om versnippering tegen te gaan', is de gemeentelijke visie inmiddels veranderd in: "Versnippering is niet erg aangezien de homo-belangenorganisaties in Tilburg ieder een eigen focus hebben".

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / YouTube.com