donderdag 20 augustus 2015

Amsterdam - Pieter·Jaap Aalbersberg | Gay Pride Amsterdam kan doorgroeien

De politie in Amsterdam ziet geen onoverkomelijke problemen als de Gay Pride volgend jaar nog groter wordt dan het afgelopen jaar. Dat heeft hoofdcommissaris Aalbersberg tegen de Amsterdamse lokale zender AT5 gezegd. "Ook wat betreft de veiligheid zijn er mogelijkheden het jaarlijkse evenement veilig te laten groeien", aldus de hoofdcommissaris. Hij benadrukte dat het vooral een besluit is van de gemeente.

"Als de politiek beslist de Gay Pride te laten groeien zorgen wij ervoor dit evenement voor iedereen veilig en op een leuke manier te laten verlopen". De hoofdcommissaris verwijst naar andere grote feesten zoals Koningsdag, waarbij er veel mensen in de stad zijn. "Dan gaan we het wat uit elkaar halen en spreiden, compartimentering. Met hekken ervoor zorgen dat je niet van het ene deel in een ander gebied komt, daar zijn heel veel slimme oplossingen voor nodig". Wethouder Choho liet eerder al weten dat de Gay Pride groter moet worden dan Koningsdag.

Pieter-Jaap Aalbersberg stelt dat de grachtenparade hoort bij Amsterdam en dat de stad daarmee iets wil uitdragen naar het land en de wereld. Dat de Gay Pride in 2016 nog groter en dus drukker wordt lijkt wel vast te staan. Volgend jaar wordt namelijk naast de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride ook Roze Zaterdag en Euro Pride 2016 in onze hoofdstad gehouden. De afgelopen periode zijn al diverse maatregelen geopperd om het evenement volgend jaar aan nog meer bezoekers ruimte te bieden. Er zouden onder meer enkele grachten autovrij worden gemaakt maar omwonenden van de Amsterdamse binnenstad zien echter niets in dat plan.

Zie ook:  
Politie | "Amsterdamse Gay Pride kan best groter"  /  D66 | "Prinsengracht moet volgend jaar tijdens Canal Parade autovrij zijn"  
Bewoners Prinsengracht 'helemaal klaar met Canal Parade'  /  Amsterdam: "Kan het allemaal ietsje minder met die Gay Pride" ?!

bronnen: GaySite.nl / AT5.nl