vrijdag 14 augustus 2015

Oeganda - Homoblad | "Oegandees Homoblad 'Bombastic' zoekt jouw steun" ‼

Twee jaar geleden publiceerde een krant in Oeganda een zwarte lijst met daarop 200 homoseksuelen. Nu is er een tegengeluid vanuit de Oegandese homorechtenorganisatie. Maar het blad heeft steun nodig.

Afgelopen weekend was er voor het eerst een Gay Pride in Oeganda. Het was kleinschalig en op een afgelegen locatie, maar toch: "het was tenminste iets".

Een jaar geleden verklaarde het constitutioneel hof een anti-homo wet ongeldig, maar dat betekent niet dat gays het ineens gemakkelijk hebben in Oeganda. Met de Gay Pride wilden ze laten zien dat geweld, discriminatie en intimidatie slecht is. En dat gays dezelfde rechten willen als andere Oegandezen.

Om homo's een stem te geven is een tijdschrift opgericht, met de naam Bombastic. Het is een gratis blad waarin verhalen staan van Oegandese homo's en wat zij meemaken. Het is bedoeld om anderen een hart onderde riem te steken en te steunen.

Via Indigogo is een campagne van start gegaan om 5000 dollar in te zamelen. Dit geld is bestemd voor het drukken van het magazine. Doe mee en ondersteun deze actie.

Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com