woensdag 26 augustus 2015

United Nations | 'Security Council' vergadert voor het eerst over LGBT-rechten

Maandag hield de Security Council van de Verenigde Naties (VN) voor het eerst een bijeenkomst over LGBT-rechten. De focus lag op terroristen van Islamitische Staat die in Syrië en Irak tot nu toe zeker 30 mannen hebben geëxecuteerd op grond van hun vermeende homoseksualiteit. Ze werden van hoge daken gegooid en als ze de val hadden overleefd, dood gestenigd.

Dertien van de vijftien lidstaten van de Security Council waren aanwezig; alleen Angola en Tsjaad ontbraken. Alle 193 lidstaten van de VN waren uitgenodigd voor de meeting, die was georganiseerd door de Amerikaanse en Chileense VN-ambassadeurs. De Amerikaanse ambassadeur 'Samantha Power' sprak van een mijlpaal: nooit eerder sprak de Security Council – het machtigste orgaan van de VN – over rechten van de roze medemens.

                                                               
Een man uit Irak (anoniem) en 'Subhi Nahas' uit Syrië waren uitgenodigd en vertelden hoe ze vanwege hun homoseksualiteit niet alleen door IS, maar ook door hun eigen familie op de hielen werden gezeten. Een van hen vertelde dat de militanten van IS homo's op proberen te sporen via mobieltjes en Facebook-contacten van mannen die ze hebben gevangen genomen.

bronnen: Gay.blog.nl / HuffingtonPost.com / YouTube.com