dinsdag 25 augustus 2015

USA - Mikki & Azai Willis → Barbie | "Vader accepteert de keuze van zijn zoon"

Dat Amerikanen zo af en toe zeer behoudend en zelfs bekrompen om gaan met homoseksualiteit komt regelmatig in het nieuws maar ook regelmatig staan op internet hartverwarmende berichten. 

Afgelopen weekend plaatste 'Mikki Willis', vader van twee zonen, een hartverwarmende video op zijn Facebook-pagina en deze bleef niet onbekeken. Inmiddels hebben ruim twaalf miljoen mensen de video bekeken en ruim 200.000 mensen hebben op de like-knop gedrukt.

In de video is te zien hoe de vader van twee jongens begripvol reageert nadat zijn zoontje een Barbie heeft uitgekozen als verjaardagscadeau. Zijn zoontje 'Azai' had enkele dagen geleden twee dezelfde verjaardagscadeaus gekregen en mocht er dus één ruilen. In de speelgoedwinkel koos hij een Ariel-barbie. 

Vader reageerde: "Hoe denk je dat een trotse vader moet reageren als je zoon dit uitkiest", waarop hij de barbiepop in beeld houdt. Met een brede glimlach op zijn gezicht laat hij zijn zoons weten dat ze hun eigen leven moge leiden. "Bepaal zelf hoe je je voelt, wat je leuk vind en jouw seksualiteit", aldus de liefdevolle reactie van vader. "Nu in deze auto verklaar ik dat ik altijd van jullie zal houden wat voor leven je ook kiest", besluit hij de video.

Zie ook:  Zo reageer je als je zoon kiest voor 'meisjesspeelgoed'  /  Vader filmt reactie nadat zijn zoon een Barbie als cadeau kiest

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com