donderdag 27 augustus 2015

Vester Lee Flanagan - Bryce Williams | "Schutter live-uitzending was Homo" ‼

De man die woensdag twee mensen doodschoot tijdens een live-uitzending van de Amerikaanse TV-zender WDBJ17 heeft een uitvoerige afscheidsbrief geschreven naar de TV-zender ABC. Vester Lee Flanagan schrijft onder meer dat zijn daad het gevolg is van diverse schietincidenten in de Verenigde Staten van de afgelopen tijd.

Met name de schietpartij in een kerk in Charleston in juni van dit jaar omschrijft hij als "de druppel waarna ik doorsloeg". Opvallend in zijn afscheidsbrief is ook dat hij zich beklaagt dat hij als zwarte, homoseksuele man vaak gediscrimineerd werd en daar onder leed. Over de exacte reden van zijn daad doet de politie vooralsnog geen mededelingen.

Flanagan werkte eerder voor hetzelfde lokale televisiestation als zijn slachtoffers. Woensdagochtend schoot hij oud-collega en verslaggeefster 'Alison Parker' en cameraman 'Adam Ward' tijdens een live-uitzending dood. Hijzelf was er verslaggever in 2012 en 2013 en gebruikte toen het pseudoniem Bryce Williams.
  

Flanagan werd ontslagen wegens zijn matige prestaties. Na dit ontslag liet hij de directie weten dat zijn collega's vaak zeer homofoob waren en dat hij binnen de zender regelmatig werd gediscrimineerd vanwege zijn seksuele geaardheid. De live-uitzending woensdag, vanuit Moneta in de staat Virginia, werd door ruim 40.000 mensen bekeken. Na zijn daad vluchtte Flanagan en pleegde niet veel later zelfmoord.

In zijn appartement trof de politie enkele opvallende zaken aan. Zo hingen er veel foto's van hemzelf met een pikante uitstraling en bleek dat hij al geruime tijd als escort werkte. Ook trof de politie een regenboogvlag aan en een groot aantal gebruikte seksspeeltjes. In zijn woning werden ook aantekeningen en brieven aangetroffen waaruit blijkt dat de schutter de afgelopen tijd veel leed onder het feit dat hij als zwarte, homoseksuele man werd gediscrimineerd.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / NOS.nl / YouTube.com