donderdag 20 augustus 2015

White House – Transgender | "Witte Huis neemt Raffi Freedman-Gurspan aan"

Voor het eerst heeft het Amerikaanse Witte Huis een transgender als werknemer aangenomen. Een nieuwe stap in de strijd voor gelijke rechten voor Amerikaanse LHBT'ers.

Transvrouw en nieuwe werkneemster van het Witte Huis, Raffi Freedman-Gurspan, werkte eerder als adviseur bij de Amerikaanse belangenorganisatie voor transgenders, de National Center for Transgender Equality (NCTE). Freedman-Gurspan zal aan de slag gaan als directeur welzijn en personeelswerving.

Belangenorganisaties spreken met lof over de benoeming. Zo vertelde het NCTE, de vorige werkgever van Freedman-Gurspan: "President Obama vertelde voor lange tijd dat zijn personeelbestand de Amerikaanse bevolking moet weerspiegelen", zegt een woordvoerster van het NCTE. "Dat de eerste transgender ook een donkere vrouw is, is op zichzelf betekenisvol".

Dit is een van de vele stappen die Obama heeft ondernomen om een van zijn speerpunten, gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap, te bereiken. In april keurde de Amerikaanse president genezingstherapieën voor homo- en transgenderjongeren af. Daarnaast maakte hij een einde aan het "don't ask, don't tell"-beleid, waar homoseksuelen en transgenders enkel in dienst mochten treden wanneer ze niemand vertelden over hun geaardheid.

Zie ook:
Transgender krijgt topbaan in het Witte Huis ‼  /  Witte Huis neemt voor het eerst een Transgender aan   
Transgender krijgt leidinggevende functie binnen Witte Huis   Transgender krijgt topbaan in Witte Huis
Eerste Transgender aan het werk in het Witte Huis ‼  /  Het 'Witte Huis' verwelkomt eerste Transgender
VS | Eerste Transgender in het Witte Huis  /  Witte Huis schrijft geschiedenis met komst van Transgender

bronnen: OUT.tv / YouTube.com