woensdag 30 september 2015

Amerika | "Homofobe pizzeria verzorgt 'onbewust' catering op Homohuwelijk"

De eigenaren van een pizzeria in de Amerikaanse staat Indiana, die een half jaar geleden nog weigerden de catering te verzorgen tijdens een homohuwelijk hebben dat alsnog, maar onbewust gedaan afgelopen weekend.

Pizzeria Memories Pizza in het stadje Walkerton, Indiana, kondigde in mei van dit jaar aan dat het gebruik ging maken van de nieuwe wet die het mogelijk maakt homoseksuele klanten te weigeren. Die mededeling in de Amerikaanse media kwam ze duur te staan. Ze werden bedreigd en hebben de zaak tijdelijk moeten sluiten om onder te duiken. 

De eigenaren zijn overtuigd christenen en lieten optekenen dat homo's welkom zijn in hun pizzeria "maar als er mensen pizza's willen bestellen voor een homobruiloft dan zullen we nee moeten zeggen", aldus eigenaresse Crystal. Een conservatieve radiopresentator startte vervolgens een inzamelactie die maar liefst 842.592 dollar opbracht, waarop de pizzeria een doorstart kon maken.

Om Memories Pizza zonder medeweten te laten meewerken aan de catering van een homohuwelijk besloot het homostel Robin Trevin en Jason Delgatto hun gasten te trakteren op een pizza van het gewraakte restaurant. "Nu het homohuwelijk een grondrecht is in heel Amerika besloot ik de christelijke eigenaren van Memories Pizza tegen hun wil en zonder dat ze het zelf door hebben gehad te laten cateren op de mooiste dag van ons leven", aldus één van de mannen. 

Hoe één en ander precies is gegaan zie je in onderstaande video. Memories Pizza is meerdere malen om een reactie gevraagd, maar zij onthouden zich van elk commentaar.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com