dinsdag 29 september 2015

Amerika – Matt Damon – Showbizz | Matt geconfronteerd met Homogeruchten

Toen Matt Damon en zijn collega Ben Affleck in 1997 samenwerkten voor de film Good Will Hunting, gingen er volgens Matt even geruchten dat de twee misschien een setje waren. "We waren twee jongens die samen optrokken en een script hadden geschreven. Er gingen geruchten", zegt de acteur tegen The Guardian.

"Het was gewoon een onzinverhaal, maar het plaatste ons wel in een lastige positie, want we hadden wel het gevoel dat we er op moesten reageren", vervolgt Matt. "Ik wilde er niet aanvallend op reageren om op die manier te impliceren dat ik iets tegen homo's had. Maar ik moest toen ook steeds aan Rupert Everett denken, hij kwam toen al uit voor zijn homoseksualiteit. Hij zag er beter uit dan de meeste van zijn collega's, maar hij had het niet makkelijk als acteur".

Volgens Matt Damon is het ook nu nog lastig om als acteur openlijk homoseksueel te zijn. "Maar ik denk overigens ook dat je een betere acteur bent als er niet zoveel over je bekend is. En seksualiteit is daarin heel belangrijk. Of je nou op mannen of op vrouwen valt, het publiek hoeft daar niks van te weten. Dat zou een mysterie moeten zijn".

Zie ook:
Matt Damon reageert op Homogeruchten  /  Matt Damon: "Homoseksuele acteurs, blijf vooral In de Kast" ‼    
bronnen: Show.nl / TheGuardian.com / YouTube.com