zondag 13 september 2015

België | 20 jaar Active Company geopend door schepen Ludo Van Campenhout

Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) heeft samen met voorzitter Jan Schonk zaterdagvoormiddag de Zomerhappening van Active Company plechtig geopend. De Antwerpse LGBT-sportvereniging bestaat 20 jaar.

Het hele weekend zijn er sportactiviteiten en -initiaties, maar ook gelegenheid om te eten. Zaterdagavond is er in Café Den Draak aan Het Roze Huis - Çavaria Antwerpen ook een fuif.

"Active Company beantwoordt aan een nood voor een open sportvereniging, waar iedereen zichzelf kan zijn", vertelde Jan Schonk. "Waar we in eerste instantie samen zijn om te sporten, maar we ook mopjes kunnen maken in de kleedkamer zonder rare blikken".

Schepen Van Campenhout kondigde een nieuw Wezenberg-zwembad aan. Er komt een Olympisch en hightech oefenbad. Hij kondigde ook aan de lichtfilters van het Regenboogmonument te laten nakijken. Er werd gestart met tijdelijke filters, maar het monument moet permanente kleurlichten krijgen.

De schepen benadrukte het belang van "verbondenheid in verscheidenheid" in Antwerpen, iets waar Active Company aan meewerkt. De organisatie zag recent haar officiële erkenning als Antwerpse sportvereniging overigens nog verlengd.

Zie ook:
Active Company viert 20-jarig bestaan met feest aan Het Roze Huis  /  Active Company viert 20ste verjaardag met Zomerhappening   

bronnen: ZiZo-magazine.be / YouTube.com