donderdag 24 september 2015

België - Brussel → 27-09-2015 | "Çavaria steunt Refugees Welcome-betoging"

Vluchtelingenwerk Vlaanderen betoogt zondag in Brussel uit solidariteit met de vluchtelingen uit onder meer Syrië en Irak onder de noemer Refugees Welcome. Çavaria, dat aangesloten is bij Vluchtelingenwerk, steunt deze manifestatie.

De solidariteitsmars is een initiatief van het Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés de Bruxelles en Refugees Welcome. "De wereld wordt vandaag geconfronteerd met een enorme vluchtelingenstroom. Mannen, vrouwen en kinderen ontvluchten oorlog en vervolging. Elke dag weer wagen ze hun leven om Europa te bereiken. Bij hun aankomst wachten hen opnieuw obstakels en is de kwaliteit van de opvang ondermaats".

Er werden tal van vrijwillige initiatieven gestart, maar het Plateforme en Refugees Welcome gaan verder. "We willen nu een volgende stap zetten in onze solidariteit met de vluchtelingen: We moeten onze stem laten horen ‼  Samen kunnen we onze overheden oproepen om een menswaardige opvang te organiseren met respect voor onze internationale engagementen. Samen kunnen we hen oproepen om maatregelen te nemen tegen xenofobie en racisme".

"Solidariteit zit in het DNA van de HoLeBi- en Transgenderbeweging ingebakken", reageert Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. "We weten hoe belangrijk het is gesteund te worden door je medemens als het moeilijk gaat. Als groep werden en worden we soms nog geconfronteerd met uitsluiting. Daar doen we zelf dus niet aan mee. Bovendien vluchten veel HoLeBi's en Tansgenders vanwege hun seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. We moeten hen het signaal sturen dat Çavaria er ook voor hen is. We hebben al veel bereikt hier in België. Die verwezenlijkingen moeten we fier delen met iedereen die zijn of haar thuis moest ontvluchten".

De betoging vindt komende zondag - 27 september 2015 - plaats in Brussel. De stoet vertrekt aan het station Brussel-Noord om 14.00 uur.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com