zaterdag 19 september 2015

UK – 'Joseph & Lola' | "Homo pakt de pestkop van zijn zusje aan op Facebook"



De 11-jarige Lola werd op school gepest omdat haar broer Joseph Flinders (21 jaar) homo is. Een klasgenoot noemde het 'walgelijk'. Joseph slaat terug via Facebook waar hij het voor zijn zusje opneemt.

"Dit is een open brief aan de kleine pad die mijn zusje pest omdat ze een homoseksuele broer heeft. Ik wil je een voorbeeld geven van hoe een fatsoenlijke opvoeding eruit ziet", schrijft de Brit Joseph.

De foto (links) hierboven is gemaakt op de Gay Pride, vertelt hij aan de pestkop. Lola wilde daar heel graag met Joseph naartoe. "Ik heb nog nooit zo'n meelevend, liefhebbend kind gekend en ik wil niet dat jouw haat ervoor zorgt dat zij zich slecht voelt".

Joseph zegt dat de klasgenoot 'gelukkig behoort tot een uitstervend soort bekrompen eikels'. "Ze is trotser dan ooit om mensen te vertellen dat haar broer homo is. Dus veel plezier met het verspreiden van haat waar niemand wat om geeft".

Lola moest huilen
Joseph krijgt veel positieve reacties op zijn post. Van mensen die vinden dat hij er goed aan doet de pestkop aan te pakken tot mensen die met hem willen trouwen. 

Tegen Buzzfeed zegt hij dat zijn zusje Lola een beetje moest huilen toen ze hem vertelde dat ze werd gepest. Ook op school had ze gehuild toen de klasgenoot haar broer zo beledigde. Dat vond Joseph zo erg dat hij de open brief plaatste.

Je wordt niet geboren als Homofoob
Hij zei tegen Lola dat de opmerking hem niet kwetst, omdat sommige kinderen nu eenmaal anders worden opgevoed en daarom niet hetzelfde denken als zij en haar broer.

Joseph heeft dan ook wel een beetje medelijden met de jongen. "Het is niet zijn schuld. Je wordt niet geboren als homofoob. Het is voor niemand een probleem tenzij iemand je leert dat het een probleem is".

Voor Lola was het dan ook de normaalste zaak van de wereld dat haar grote broer op jongens valt. Ze vroeg: "Ben je homo" ?! Ik zei: "Ja". Ze zei: "Ok. Mag ik yoghurt" ?!

Zie ook:  

bronnen: RTL·Nieuws.nl / BuzzFeed.com / Facebook.com