zondag 27 september 2015

USA - Verenigde Naties | Paus Franciscus veroordeelt de VS om Homohuwelijk

In zijn toespraak tot de Verenigde Naties in New York heeft paus Franciscus vrijdag hard uitgehaald naar de Verenigde Staten en het homohuwelijk dat er onlangs werd gelegaliseerd. De kerkvorst omschreef de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht als "een ideologische kolonisering die de bevolking abnormale en onverantwoorde levenswijzen opdringt". 

De paus benadrukte nogmaals tegen het homohuwelijk te zijn en noemde homoseksualiteit "vreemd aan de menselijke natuur". Hij riep in zijn toespraak de Verenigde Naties op om een morele wet te erkennen waarin "het verschil tussen man en vrouw wordt verduidelijkt".
                           
                         
Een dag eerder had Franciscus de Amerikaanse homogemeenschap ook al geschoffeerd al deed hij het toen een stuk subtieler. De kerkleider sprak donderdag als eerste paus ooit het Amerikaanse Congres toe. In bedekte termen zei hij dat het traditionele gezin in de Verenigde Staten wordt "bedreigd als nooit tevoren". 

Zonder het woord homohuwelijk in de mond te nemen zei de kerkelijk leider tegen het Amerikaanse Congres dat het gezin essentieel is voor de opbouw van het land maar dat dit gezin van binnen- en van buitenaf wordt bedreigd.


bronnen: GaySite.nl / VTM.be / YouTube.com