zaterdag 19 september 2015

VS - Showbizz | 'Lady Gaga' lanceert video voor slachtoffers seksueel misbruik

De extravagante zangeres Lady Gaga ontbreekt al een behoorlijke tijd uit de wereldwijde hitlijsten. Na megahits zoals Bad Romance, Telephone en Pokerface lanceerde de biseksuele zangeres afgelopen week een nieuw nummer met een krachtige boodschap: "Till It Happens To You". 

Het nummer, dat werd gecomponeerd in samenwerking met Diane Waren, richt zich op seksueel misbruik binnen Amerikaanse studentenhuizen. In de videoclip van het nummer zijn vier verschillende vormen van seksueel misbruik te zien, waaronder een transman die wordt verkracht wanneer hij zijn mannelijke hormonen wil nemen in de badkamer.

'Till It Happens To You' is het thema van de documentaire The Hunting Ground, die afgelopen januari werd gelanceerd én werd vertoond op verscheidene (hoge)scholen. Catherine Hardwicke, die de video regisseerde, zegt: "Ik hoop dat deze videoclip, met rauwe- en waarheids- getrouwe beelden, een duidelijke boodschap overbrengt. We moeten de heldhaftige slachtoffers ondersteunen en de epidimie, van seksueel misbruik in studentenhuizen, beëindigen".

Een gedeelte van de opbrengsten van het lied zal worden gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen die slachtoffers van seksueel misbruik helpen.


bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com – Vevo