zondag 4 oktober 2015

Amerika - Hillary Clinton | "Strijd gelijke rechten LGBT's nog niet gestreden" ‼

Amerikaans presidentskandidaat Hillary Clinton zegt dat ze indien ze wordt verkozen ze zal blijven strijden voor gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, want de strijd is nog lang niet gestreden.

Clinton deed haar uitspraken op de bijeenkomst van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC), de grootste HoLeBi & Transgender rechten organisatie van de Verenigde Staten.

"Ik zie het onrecht en de gevaren die u en uw familie nog steeds meemaken, en ik ben kandidaat voor het presidentschap om ze te beëindigen, voor eens en voor altijd", aldus Clinton die ook nog zei: "Ons werk is nog niet gedaan, tot elk persoon behandeld wordt met gelijke rechten en respect, waarbij het niet uitmaakt hoe oud je bent, van wie je houdt, of van waar je komt".

Verder prees ze het gevecht van transgenders voor meer gelijkheid en noemde ze het verbod op het openlijk dienen in het leger onrechtvaardig. Maar ze liet wel weten dat ze achter het nieuwe beleid staat, waarbij transgenders vanaf volgend jaar openlijk mogen dienen in het Amerikaanse leger.

Verder beloofde ze ook dat wanneer ze president wordt ze zich extra zal inzetten voor de bescherming en de rechten van homo's, lesbiennes en biseksuelen.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com