maandag 5 oktober 2015

Amerika – Showbizz | 'Laverne Cox' pleit voor zichtbaarheid van Transgenders

Central Bureau of Statistics, het Amerikaanse Centraal Bureau voor de Statistiek, zou volgens Laverne Cox meer moeten doen om de zichtbaarheid van Transgenders te vergroten. De actrice, bekend als Sophia Burset uit Orange Is The New Black sprak hierover op de Social Good Summit in New York, afgelopen week.

Laverne Cox gaf aan dat het blijkbaar zo ingebakken is om volgens de oude denkwijze alleen mannen en vrouwen te tellen, dat transgenders niet worden geregistreerd bij het Amerikaanse Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zijn dus ook geen recente cijfers bekend.

Uit een schatting van 2011 van de Universiteit van Californië (PDF-bestand) blijkt dat bijna 700.000 Amerikanen, dat is drie procent van de totale populatie, zich als transgender identificeert. Deze geschatte cijfers zijn echter alweer vier jaar oud en het wordt volgens Laverne Cox tijd dat de regering hier iets aan doet en met officiele cijfers komt, zodat de zichtbaarheid van transgenders wordt vergroot.

Laverne Cox: "Welke boodschap zenden wij uit naar jonge transgenders, of jonge mensen die zich met geen van beide seksen identificeren, als we ze niet eens officieel tellen ?! Daarmee lijkt het alsof hun identiteit niet bestaat".

bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com