donderdag 8 oktober 2015

China | Chinese ziekenhuizen 'genezen' nog steeds Homo's met shocktherapie

Hoewel Homoseksualiteit sinds 1997 legaal is in China, ondergaan mensen nog steeds conversietherapie. Chinese dokters schrijven medicijnen en elektroshocks voor, aldus Winq.nl en TheGuardian.com.

Ook wordt hypnose gebruikt om mensen van hun homoseksualiteit te 'genezen'. Psychiaters in ziekenhuizen vragen honderden euro's voor een behandeling, die in de meeste gevallen zeer pijnlijk verloopt.

De Britse zender Channel 4 hing John Shen, een Chinese homo-activist, vol met verborgen camera's. Die maakte een onthutsende reportage. Een arts schreef voor dat hij eerst veel pijn moest kunnen verdragen. Kon hij dat, dan zou hij ook kunnen veranderen.

Een andere arts schreef verdovende medicijnen voor die de 'patiƫnt' moest nemen zodra hij 'neigingen' kreeg. Ze vertelde erbij: "De geconditioneerde reflex die je voelt wanneer je iemand ziet van hetzelfde geslacht, is liefde. Ik ga ervoor zorgen dat je je angstig voelt".

Vorig jaar liet een rechtbank in Beijing een kliniek in het zuiden van China sluiten vanwege de conversie-therapie die ze daar toepasten. Homo-activisten hadden gehoopt dat dit een precedent zou scheppen, maar andere klinieken bleven cashen.

Homoseksualiteit ligt gevoelig in China. Veel ouders zijn niet bereid te accepteren dat hun kind gay is. De meesten hebben maar een kind en ze zijn bang dat die geen kleinkinderen voortbrengt. Dus sturen sommige ouders hun kind naar zo'n kliniek.

Zie ook:  
bronnen: Winq.nl / TheGuardian.com / YouTube.com