donderdag 1 oktober 2015

China - Peking | "Steun voor 'Homostel' in China na dapper huwelijksaanzoek"

Social media in China gaan er helemaal op los: "Het romantische huwelijksaanzoek van een jonge Chinees in de metro van Peking". De gelukkige is alleen niet zijn vriendin, maar zijn vriend.

En dat is wel even schrikken voor de vele medereizigers. "Walgelijk", reageren sommigen als de jongeman voor zijn vriend door de knieën gaat. Maar gelukkig is er ook applaus. En op social media zijn er veel steunbetuigingen. "In plaats van het walgelijk te noemen, moet je juist bewondering hebben voor hun moed", is een van de vele positieve reacties. 

Moeite met homo's
Moedig is het zeker, in een land waar veel mensen nog altijd moeite hebben met homoseksualiteit. Vooral op het platteland is het allesbehalve geaccepteerd. Sommige Chinezen geloven zelfs dat homoseksualiteit in China niet voorkomt. 

In de steden worden homo's en lesbiennes wel steeds meer geaccepteerd. Toch blijft het voor velen lastig om voor hun geaardheid uit te komen. Gezinnen met maar één kind zijn in China de norm, en voor hun ouders is het vooruitzicht dat er geen kleinkinderen komen onacceptabel. 

Nog steeds verboden
De twee geliefden in de metro trekken zich van alle bezwaren niets aan. Zij verklaren elkaar openlijk de liefde. Maar trouwen in China kunnen ze wel vergeten: "Dat is voor homo's nog altijd verboden".

Zie ook:
Huwelijksaanzoek in metro China  /  Chinese man vraagt vriend ten huwelijk in metro  /  Huwelijksaanzoek in Chinese metro   

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com