dinsdag 6 oktober 2015

Efteling – Paul | "Paul de Leeuw's stem verdwijnt uit De Indische Waterlelies"

Paul de Leeuw is binnenkort niet meer te horen als verteller van het Efteling-sprookje De Indische Waterlelies. De presentator zegt in een video-boodschap: "Mijn hart is allesbehalve vrolijk". Hieronder twee video's. Links de mededeling dat Paul zijn stem mag lenen aan het sprookje en rechts de droevige video-boodschap waarin hij vertelt dat zijn stem weer verdwijnt.
                           
        
                      
Reden waarom de Leeuw niet meer te horen zal zijn als verteller van het beroemde sprookje is dat De Efteling de Indische Waterlelies gaat renoveren. En dat is nodig, want al ruim 50 jaar dansen elke dag opnieuw meerdere keren de elfjes in de waterplantbloemen. De Efteling heeft er voor gekozen om alles terug in zijn originele staat te herstellen en daarbij gaat men dan ook de oorspronkelijke vertelster van het sprookje, Barbara Hoffmann opnieuw gebruiken. De stem van Paul werd sinds 2009 gebruikt.

De Indische Waterlelies die vermoedelijk bijna alle kinderen en hun ouders minstens één of meerdere keren hebben gezien in De Efteling, werd geschreven door koningin Fabiola van België (11 juni 1928 - 05 december 2014).


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com