zaterdag 3 oktober 2015

Italië - Krzysztof Charamsa | Homoseksuele 'priester' ontslagen door Vaticaan

Priester Krzysztof Charamsa heeft geen baan meer. Hij is ontslagen door het Vaticaan, nadat hij publiekelijk uit de kast kwam.

De 43-jarige priester werkte al 17 jaar in Rome, voor de Congregatie voor de Geloofsleer. Ook was hij, tot zijn ontslag, docent theologie aan universiteiten van het Vaticaan. 

Hij biechtte zijn seksuele geaardheid op in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Hij zegt dat hij er trots op is om homo te zijn en een relatie te hebben met zijn vriend 'Eduard' (Eduardo). "Ik wil de kerk laten zien wie ik ben: een gelukkige, homoseksuele priester."
                  

               
Achterhaald
Ook stelt hij dat de opvattingen van de kerk over homoseksualiteit 'achterhaald' zijn. Hij zei dat het beleid van de 'Heilige Stoel' moest worden herzien.

De Pool hield na publicatie van het interview een persconferentie met zijn Spaanse vriend en homoactivisten in een restaurant in Rome. Hij was van plan te demonstreren op het Sint-Pietersplein, maar veranderde de locatie enkele uren voor het protest.

'Ernstig'
Het Vaticaan liet in een verklaring weten dat de priester is bedankt voor zijn diensten. Aanleiding voor zijn ontslag was niet zijn seksuele voorkeur, maar het interview en de geplande demonstratie. Die acties waren volgens het Vaticaan 'ernstig en onverantwoordelijk'.

Zie ook: 

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / NOS.nl / Zie.nl