maandag 5 oktober 2015

USA – AIDS Healthcare Foundation | Grindr en Tinder woest op AIDS-stichting

Grindr heeft, net als Tinder, aangekondigd om actie te zullen ondernemen tegen de liefdadigheidsstichting 'AHF' → AIDS Healthcare Foundation. Deze stichting verspreide reclameposters in Los Angeles waarin Tinder en Grindr in verband worden gebracht met chlamydia en gonorroe.

De liefdadigheidsinstelling, die in 1980 werd opgericht, geeft toe dat zij controversiële billboards hebben verspreid waarin zij 'hook-up apps' met soa's in verband bracht.

Op de billboards zijn vier silhouetten te zien. Op het silhouet van twee kussende mannen staat op het silhouet van de ene man de tekst Grindr en op het silhouet van de andere man gonorroe. Op het silhouet van de man en vrouw staat de tekst Tinder op het silhouet van de man en op het andere silhouet de tekst chlamydia.

De advertentie is bedoeld voor het promoten van gratis soa-tests.

De woordvoerders van Grindr en Tinder hebben zich over de reclamecampagne uitgesproken. "We waren verrast over de aanpak [van de stichting] en zette de campagne tijdelijk stil om met hun over onze relatie te praten. Als werelds grootste gay-platform nemen we dit voorval ernstig serieus", aldus de woordvoerder van Grindr.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com