vrijdag 11 december 2015

Tilburg | De Nieuwe Lollipop zet XXL–Gayfeest op en droomt van de Koepelhal

Tilburg  –  Lollipop XXL  →  Met het verdwijnen van De Lollipop en De Popcorn kreeg de Tilburgse gayscene in 2013 en 2014 een flinke knauw. Maar de hemel boven de stad kleurt steeds dieper roze. Zoals nu: "Met de komst van Lollipop XXL naar Club Smederij in de Spoorzone. Een gayfeest met grootse plannen". 

Candyland heet het eerste feest en komt uit de koker van de mannen die eerder een tweede leven aan De Lollipop schonken (in de vorm van de De Nieuwe Lollipop). Café-eigenaar Jeroen Wassink, zelf homoseksueel, vindt de gayfeesten in de stad maar niks. "Je hebt PANN in het Poppodium (013), maar als iets oudere homo voel je je daar niet echt thuis. En dan is er Flirt, oorspronkelijk een gay-evenement uit Groningen. Dat is het ook niet helemaal. Wij denken dat we een beter feest op poten kunnen zetten".

Sexy
En dus werd Lollipop XXL geboren, de overkoepelende naam voor een reeks feesten. Het evenement - opgezet in samenwerking met Mero Events - keert om de drie maanden in de Spoorzone terug, telkens met een nieuw thema. De eerste editie, op 26 maart, is alleen voor man- nen. Club Smederij wordt omgetoverd tot een 'candy paradijs'. Er zijn twee zalen, meerdere DJ's (wie precies is nog geheim) en 'sexy dansers'. 

Roze Maandag
De vrouwen ?!  Die zijn op de avond welkom bij De Nieuwe Lollipop. "Bij succes wordt het volgende feest in de Spoorzone wellicht exclusief voor vrouwen. Of we mixen het".

Ze wilden in de eerste instantie het feest gratis maken. "Maar met wat we voor ogen hebben op het gebied van aankleding en bekendere DJ's bleek dat niet mogelijk". De early bird-tickets kosten 12,50 euro. "Aandacht is er in ieder geval genoeg", aldus Marijnissen. "We zijn pas net begonnen en we krijgen nu al heel veel positieve reacties".

Bij succes willen ze het feest nog groter maken: op Roze Maandag hoopt Lollipop XXL de Koepelhal te vullen tijdens een groot gayfeest. "Onze bezoekers passen op de dag zelf toch niet meer allemaal voor het café, daar is het veel te druk. De Spoorzone is dan een mooie plek om naar uit te wijken".

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / YouTube.com