woensdag 16 december 2015

Utrechtse Kerk | "Evangelische Gemeente Utrecht weigert geen Homo's meer"

Utrecht  →  De Evangelische Gemeente Utrecht heeft besloten het verhuurbeleid aan te passen en huurders niet te weigeren vanwege hun homoseksuele gerichtheid. Dit naar aanleiding van een incident in 2013 waarbij een werkgroep van het COC als huurder werd ge- weigerd. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

"Jong en Out", de jongerenwerkgroep van het COC, wilde in 2013 een ruimte huren van een pand dat in eigendom is van de Evangelische Ge- meente Utrecht. Deze verhuur is aan Jong en Out geweigerd. Het COC heeft hierop aangifte gedaan van discriminatie bij de politie in Utrecht en ook een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens. 

Het College heeft in september 2014 geoordeeld dat de Evangelische Gemeente Utrecht, jegens de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Midden-Nederland, verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van homoseksuele gerichtheid bij de verhuur van een ruimte.

Ook het Openbaar Ministerie is van mening dat de Evangelische Gemeente Utrecht zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie maar heeft besloten geen strafvervolging in te stellen nu de Evangelische Gemeente zich neerlegt bij de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens.

Dit heeft geleid tot aanpassing van het verhuurbeleid, in die zin dat bij de beoordeling van huuraanvragen er geen onderscheid meer zal worden gemaakt, bijvoorbeeld op grond van homoseksuele gerichtheid. Een situatie zoals die in 2013 met het COC is ontstaan, zal in de toekomst niet meer voorkomen.

Zie ook:  

bronnen: DeStadUtrecht.nl / YouTube.com