dinsdag 5 januari 2016

Amsterdam – Gay Pride – Canal Parade '16 | Inschrijving Botenparade gestart

Amsterdam – Botenparade  →  De inschrijving voor de Botenparade tijdens de jaarlijkse Pride in onze hoofdstad is gisteren, 4 januari, van start gegaan. Deelnemers die in 2016 mee willen varen tijdens de jaarlijkse Botenparade moeten flink aan de bak. Om de kwali- teit van de Botenparade te verhogen en vanwege de organisatie van EuroPride in Amsterdam, heeft de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) voor komend jaar de spelregels aangepast en aangescherpt. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er geen loting plaatsvin- den maar bepaalt een ballotagecommissie welke boten mogen meevaren. Op Valentijnsdag (14 februari 2016), wordt bekend welke boten goed genoeg zijn om mee te varen met EuroPride Amsterdam.

Elk jaar wordt in een Europese stad de EuroPride gehouden en dit jaar is de organisatie van de Amsterdam Gay Pride aan de beurt. In totaal zal het festival in de zomer maar liefst 15 dagen en drie weekeinden gaan duren. Het eerste weekeinde (23/24 juli) wordt Roze Zaterdag gevierd in combinatie met een Europees 'mensenrechten-concert'. Het weekeinde daarna (30/31 juli) staat in het teken van het Milkshake-festival en in het weekeinde van 6/7 augustus staat de jaarlijkse Botenparade gepland. In de weken daartussen worden zo'n 200 activiteiten, bijeenkomsten, con- gressen en debatten in de stad gehouden.
                            
                                   
"We hopen natuurlijk omdat er EuroPride is, dat er ook deelnemers uit het buitenland meedoen. Maar we hopen ook zeker dat zij die meevaren invulling geven aan het feit dat er Europride is. Dus dat zij ook mensen uit Europa erbij betrekken. Het zal ongetwijfeld gezellig druk worden in Amsterdam. Het thema is niet voor niets 'Join', dus laat iedereen vooral meedoen tijdens de Amsterdam Gay Pride van 2016 en tevens de Euro- Pride", aldus Frits Huffnagel, voorzitter Amsterdam Gay Pride.

Inschrijven voor de Botenparade door de Amsterdamse grachten kan vanaf nu via de geheel vernieuwde website:  www.pride.amsterdam

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / AT5.nl