woensdag 6 januari 2016

Australië - Showbizz | Dame Edna: "Caitlyn Jenner is een gemutileerde man" ‼

Barry Humphries is in opspraak gekomen nadat hij Caitlyn Jenner heeft beschuldigd van 'zelfmutilatie'. Humphries trok jarenlang volle zalen als Dame Edna en krijgt er nu van langs.

Humphries, 81 jaar inmiddels, noemde Caitlyn Jenner een publiciteitsgeile 'ratbag'. Hij reageerde op uitspraken van de Amerikaanse publiciste Germaine Greer, die zich de woede op de hals haalde nadat ze transgenders mannen noemde die zichzelf hebben gecastreerd.

In een interiew met de Britse Telegraph zegt Humphries: "Ik ben het helemaal eens met Germaine. Je bent een gemutileerde man, dat is alles". Hij vindt het belachelijk dat iedereen maar roept dat Caitlyn respect verdient, en authentiek is. "Als je zoiets bekritiseert ben je meteen een racist, seksist of homofoob".

Eh, transfoob in dit geval. Op twitter kreeg Humphries er behoorlijk van langs. De een riep dat zijn mening hopelijk hoort bij een uitstervende generatie en een ander vond dat hij geen recht van spreken had omdat hij zelf jarenlang als vrouw op TV te zien was.

Maar hij kreeg ook bijval. Iemand vond Caitlyn Jenner 'freaky', terwijl een ander vond dat ze de titel 'Woman of the Year' niet verdiende omdat ze niet het hele jaar lang vrouw was geweest.

bronnen: Winq.nl / SameSame.com.au / Telegraph.co.uk / PinkNews.co.uk / YouTube.com