woensdag 13 januari 2016

Nijmegen | "LHBT–vluchtelingen gepest en bedreigd in opvang Heumensoord"

Nijmegen    Heumensoord  →  Opnieuw worden roze vluchtelingen gepest en bedreigd in een Nederlands opvangcentrum, dit keer in vluchtelingencentrum Heumensoord bij Nijmegen. Bedden van homoseksuele asielzoekers zouden met opzet nat zijn gemaakt en be- smeurd met etensresten en uitwerpselen, kleren zijn gestolen en zelfs in brand gestoken. 4 slachtoffers werden zo ernstig bedreigd dat ze uit het kamp zijn weggevlucht.

Er zouden twaalf asielzoekers in Heumensoord zitten van wie bekend is dat ze homoseksueel zijn. Ze durven niet in de gemeenschappelijke ruimte te slapen. Volgens het COC is een van hen tijdelijk ergens anders ondergebracht, terwijl een tweede een week lang in het bos zou heb- ben geslapen.
                            
                                     
De gemeentelijke adviescommissie pleit voor safehouses, maar dat ziet de Nijmeegse wethouder Bert Frings niet zitten, want dan "beloon je de pester", vindt hij. "Wie bepaalt wie daar in mag" ?!, vraagt hij zich af. Hij hoopt dat de slachtoffers aangifte (durven) doen, zodat pesters aan- gepakt kunnen worden. 

COC Leiden luidde dit weekend de noodklok over tien roze asielzoekers die geen leven hebben in een noodopvang in Alphen aan den Rijn. In Amsterdam verblijven een aantal LGBT-vluchtelingen inmiddels wèl in safehouses.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com / RTL·XL.nl – EditieNL
        
                            

                             

Homo-asielzoekers vogelvrij

Homo's die naar Nederland vluchten en in asielzoekerscentra terecht komen worden daar door medebewoners weggepest en gedis- crimineerd. Een duidelijke oplossing voor dit probleem is nog niet gevonden.

bron: ZoomIN.tv / YouTube.com