vrijdag 29 januari 2016

Openstelling van het 'Huwelijk voor Homoparen' binnenkort ook in Duitsland ‼

Duitsland  →  De openstelling van het huwelijk voor homoparen in Duitsland lijkt nog maar een kwestie van tijd. Een enquête die don– derdag werd gepubliceerd blijkt dat niet alleen de bevolking maar ook de politiek inmiddels in ruime meerderheid voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk is voor homoparen. 

De christendemocraten van CDU/CSU houden al jaren de invoering van het homohuwelijk tegen omdat de regeringspartijen zeer veel moeite hebben met de openstelling van het huwelijk. In een interview enkele maanden geleden liet Angela Merkel nog weten dat er voor haar maar één huwelijk bestaat, namelijk dat tussen man en vrouw.

Uit de enquête blijkt dat 68 procent van alle Duitsers voor de komst van het homohuwelijk is. Onder stemmers op de Grünen (vergelijkbaar met GroenLinks bij ons) is zelfs 87 procent voor de openstelling. 

CDU/CSU → Bij de Duitsers die stemmen op CDU/CSU, zij waren tot nu toe altijd in meerderheid tegen het homohuwelijk, is inmiddels eveneens een meerderheid van 61 procent voor de openstelling ‼  Opvallend is ook dat maar liefst 68 procent van de respondenten die 't Katholieke geloof aanhangen voor de komst van het homohuwelijk zijn.

De Duitse Bondsraad stemde in september vorig jaar al in meerderheid voor een wetsontwerp dat het voor homoparen mogelijk moet maken om een officieel, wettelijk huwelijk aan te gaan. Nu de Bondsraad 't wetsontwerp heeft aangenomen moet de Bondsdag, het Duitse parlement, zich binnenkort buigen over de legalisering van het homohuwelijk. 

Duitsland kent sinds 2001 het geregistreerde partnerschap voor homostellen maar wanneer het parlement zich buigt over de vraag wanneer Duitse homoparen naar het stadhuis kunnen is nog niet bekend.

Zie ook:  Peiling | "Grote meerderheid Duitsers voorstander van Homohuwelijk"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com