dinsdag 26 januari 2016

Polen – Ministerie van Milieu – LGBT-fobie | "Milieuspotje in Polen is te Homo"

Polen  →  Het ministerie van milieu van Polen heeft deze week een reclamespotje teruggetrokken omdat in de voorlichtingsvideo over het scheiden van afval een homostel te zien is. Eén van de karakters wordt gespeeld door Maciej Nowak, een openlijk homoseksuele acteur ‼  Het ministerie heeft laten weten dat het geen zogenoemde 'gender-ideologie' wil ondersteunen met geld van het ministerie van milieu.

In Polen ligt homoseksualiteit nog altijd moeilijk en het debat rond de acceptatie van homoseksuelen lijkt zich de afgelopen tijd te verhar- den sinds de extreem conservatieve PIS-partij aan de macht is ‼  Zij wijzen alles wat niet heteroseksueel is af en worden daarbij ondersteunt door de Katholieke Kerk die nog altijd veel macht heeft in Polen.

De mensenrechten, maar ook de rechten van homoseksuelen, staan in Polen sinds oktober vorig jaar ernstig onder druk. Sinds de partij 'Recht en Rechtvaardigheid' (PiS) aan de macht is worden de Europese normen en waarden met voeten getreden en mensenrechtenorganisaties maken zich dan ook ernstige zorgen ‼  Het Poolse parlement stemde een half jaar geleden nog tegen de invoering van het geregistreerde partnerschap voor homostellen ‼  De partij 'Recht en Rechtvaardigheid' stemde toen in z'n geheel tegen de komst van het geregistreerde partnerschap. Deze christelijke partij zit samen met het SGP en de ChristenUnie in de Europese fractie ECH.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / Zie.nl