vrijdag 22 januari 2016

VS - Showbizz - Rugbyer 'Brandon Davis' | "Eerste sporter Uit de Kast dit jaar"

Amerika  →  Brandon Davis, Amerikaans rugby speler, is de eerste sporter die dit jaar uit de kast komt. Zoals je in 2015 bij HoLeBi.info kon lezen kwamen er toen 16 sporters uit de HoLeBi- en Transgender kast. In 2014 waren dat er 25. Benieuwd hoeveel er dit jaar uit de kast zullen komen. Brandon Davis is alvast de eerste (sporter) van 2016.

Brandon Davis is een voormalig American Football speler en huidig college rugby speler aan de Montana Staats universiteit in Bozeman in de Amerikaanse staat Montana. In de VS staat spelen voor je college hoog in aanzien en de beste breken later vaak door naar professionele teams.

Brandon Davis deed zijn coming out in OutSports en vertelde in het interview onder andere dat hij zich eerder niet comfortabel voelde om uit de kast te komen toen hij nog voor 't American Football team speelde op het college van Louisiana. Maar nadat Brandon Davis verhuisde naar de staat Montana en rugby ging spelen op zijn huidige college voelde hij dat de tijd gekomen was om uit de kast te komen ‼  Zijn team maatjes reageerden allemaal positief. In een knappe zelfgemaakte video, met muziek van hem zelf, vertelt Davis over zijn eigen coming out en uit de kast komen in de sportwereld.

Zie ook:
Prof bokser Uit de Kast (16e sporter dit jaar)  /  15e sporter Uit de Kast + Lijst van alle sporters die in 2015 Uit de Kast kwamen  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com