dinsdag 2 februari 2016

Homo- en Transgenderfobie | Zes landen verbannen de film 'The Danish Girl' ‼

The Danish Girl  →  Het Britse transgenderdrama The Danish Girl is alom geprezen en veelvoudig genomineerd, maar werd onlangs in verschillende landen verbannen. Het onderwerp van de film zou 'cultureel onacceptabel' zijn voor de betreffende landen. 

Het Ministerie van Cultuur van Qatar haalde de film The Danish Girl - twee dagen na de première - als eerst van het witte doek, omdat het vol- gens vele klachten 'morele verdorvenheid' bevatte. De film zou daarmee 'cultureel onacceptabele inhoud' bevatten.

Nu volgen ook de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Bahrein, Jordanië en Koeweit in de verbanning. Waar de bewoners van Qatar een wee- kend lang van de film konden genieten, heeft het drama in de andere landen nooit het witte doek gehaald. Jordanië liet weten te film te hebben verbannen wegens 'promotie van homoseksualiteit en gendertransformatie'.

The Danish Girl vertelt het waargebeurde verhaal van Lili Elbe, één van de eerste transgendervrouwen die een geslachtsoperatie onderging. In Nederland en België is het prachtige drama gelukkig wel te zien in de bioscoop.
bronnen: OUT.tv / YouTube.com