dinsdag 2 februari 2016

USA – Presidentsverkiezingen | "Amerikaanse Homo's steunen Hillary Clinton"

Amerika  →  De race naar het Witte Huis is maandag begonnen in de Amerikaanse staat Iowa   De voorverkiezingen in de Verenigde Staten zijn in volle gang en over enige tijd zal duidelijk worden welke twee kandidaten gaan strijden voor de functie van meest mach- tige politicus van de wereld. Algemeen wordt aangenomen dat de Republikeinen gaan kiezen voor Donald Trump. Bij de Democraten zal naar verwachting Hillary Clinton gaan strijden om Barack Obama op te volgen.
                           
  
                               
► Als het aan de LGBT-gemeenschap in Amerika ligt wordt Hillary Clinton de volgende president. De 68-jarige politica heeft inmiddels van bijna alle homo-organisaties in Amerika de steun gekregen. Zij hebben opgeroepen om op Hillary Clinton te stemmen omdat zij de homorechten een warm hart toe draagt en een voorstander is van de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. 

► Anders is dat bij Donald Trump   Hij liet afgelopen weekend nog weten dat, als hij de race om het Witte Huis wint, hij alles in het werk zal stellen om het homohuwelijk terug te draaien. "Ik zal mij met alles in mij inzetten om de mogelijkheid voor homoparen om te kunnen trouwen terug te draaien", aldus Donald Trump. Dat de Republikeinse kandidaat zich zo duidelijk uitliet over LGBT-rechten was opvallend omdat hij tot op heden vragen over homorechten meestal ontweek. Bekend was al wel dat Trump er een voorstander van is om zaken als homorechten niet landelijk te regelen maar elke staat afzonderlijk te laten beslissen wat de plaatselijke LGBT-rechten zijn.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com