donderdag 22 september 2016

Nederland – Bi-Visibility Day – 23 t/m 25 september 2016 | "Bi-Visibility Day"

Bi-Visibility Day   Morgen – vrijdag 23 september 2016 – is "Bi-Visibility Day"   In ons land wordt dat morgen in Maastricht en Rotter- dam gevierd, zaterdag in Den Haag en zondag in Amsterdam.

Bi-Visibiliy Day wordt wereldwijd gevierd op 23 september  Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor biseksuali- teit, de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen  De dag wordt gevierd door biseksuelen, hun naasten en aanhangers.

Bi-Visibiliy Day werd voor het eerst gevierd in 1999 in de Verenigde Staten en bedacht door drie bi-activisten: Wendy Curry, Michael Page en Gigi Raven Wilbur. Het idee om een dag specifiek voor biseksuelen te organiseren – naast de al bestaande evenementen rondom LHBT-thema's – is een reactie op de vooroordelen rondom 'biseksualiteit' en de marginalisering van biseksuelen bij zowel heteroseksuelen als de LHBT's ‼ Een van de oprichters gaf aan, dat de gemeenschap van 'biseksuelen' veelal onzichtbaar is in de maatschappij doordat vaak uitsluitend gedacht wordt in het onderscheid tussen hetero- en homoseksueel.

De dag in september is gekozen omdat de geboortedag van de bekende biseksueel Freddie Mercury in deze maand viel.
                               

ACTIVITEITEN t.g.v. BI-VISIBILITY DAY:

Vrijdag 23 september 2016:
Maastricht:  De hele dag kun je smullen van lekkere Bi-cupcakes bij TaarT Zaak Maastricht (Helmstraat 2A)  ► Vanaf 20.00 uur is er een Bi- party in Café Rosé (Bogaardenstraat 43).
Klik HIER voor meer informatie   

Vrijdag 23 september 2016:
Rotterdam:  Pride Walk – Start dit jaar vanaf 15.30 uur bij het KPN-gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het cen- trum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein.
Klik HIER voor meer informatie over de Bi-deelname   

Zaterdag 24 september 2016:
Den Haag:  Bi Pride-cupcakes @ Queer aan Zee in Eetcafé De Maatschappij (Keizerstraat 67 in Scheveningen – 16.00-21.00 uur.
Klik HIER voor meer informatie   

Zaterdag 24 september 2016:
Rotterdam:  LNBi neemt deel aan Camp Pride op het Schouwburgplein – 13.00-20.00 uur.  
Klik HIER voor meer informatie   

Zondag 25 september 2016:
Amsterdam:  Vanaf 13.30 uur parade georganiseerd door "Ieder1"  → voor iedereen en samen met iedereen, een dag waarop we met zoveel mogelijk mensen de straat op gaan om te laten zien hoe divers Nederland is en onze verschillen vieren  Mét Bi Pride-deelnemers – met een 10 meter lange Bi-vlag. Verzamelen bij Hogeschool Amsterdam (Weesperzijde 190).
Klik HIER voor meer informatie   
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – COC Nederland / YouTube.com