dinsdag 15 november 2016

Amsterdam - 20 november 2016 | "Nationale Transgender Gedenkdag 2016" ‼

Transgender Gedenkdag  →  Op zondag 20 november is de jaarlijkse 'Transgender Gedenkdag'   De nationale gedenkdag vindt dit jaar in 'Amsterdam' plaats. Op deze dag wordt wereldwijd stil gestaan bij transgender personen die de afgelopen 12 maanden door geweld om het leven zijn gekomen. De bijeenkomst in Amsterdam staat in het teken van transgender vluchtelingen.

Onder de asielzoekers die Nederland bereiken bevinden zich ook elk jaar "transgender vluchtelingen"   Velen zijn hun leven in het land van herkomst niet zeker. 'Transgender Netwerk Nederland' (TNN) is dit jaar een koploperoverleg gestart om aandacht voor deze groep te vergro- ten. Samen met Transvisie en COC Nederland komt TNN op voor het welzijn van transgender vluchtelingen in Nederland.
                               
                                      
Op de bijeenkomst in Amsterdam zal ook een transgender vluchteling spreken. Meer informatie over de transgender gedenkdag volgt op de Facebookpagina van het evenement en de website van TNN.

'Transgender Europe' houdt op haar website via het 'Trans Murder Monitoring Project' bij welke transgender personen door geweld om het leven zijn gekomen  Nederland kent dit jaar gelukkig geen transgenderdoden, maar in de Verenigde Staten werd in 2016 helaas al een record- aantal transgender personen vermoord  In augustus werd de Turkse Hande Kader in Amsterdam nog herdacht nadat ze op brute wijze was vermoord 
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – Transgender Netwerk Nederland / YouTube.com