dinsdag 17 januari 2017

Drie politieke partijen dienen wetsvoorstel in tegen Transgender-discriminatie

Vera Bergkamp (D66), Keklik Yücel (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) dienen een wetsvoorstel in waarin de discriminatie van transgender- en intersekse personen expliciet wordt verboden.

"Iedereen moet in Nederland zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Op het werk, op de sportclub, op school, als je uitgaat en overal", aldus Vera Berg- kamp.  "Bij discriminatiebescherming mag 't niet uitmaken of mensen (volgens anderen) wel of niet in het standaard man-vrouw plaatje passen. Ons wetsvoorstel expliciteert dat discriminatie op grond van gender·identiteit, gender·expressie en geslachtskenmerken verboden is  Zo kan er geen misverstand meer over bestaan dat transgenders en intersekse personen tegen discriminatie beschermd worden".
                                           
                                                    
Belangenorganisatie COC pleit al lang voor zo'n verbod, samen met Transgender Netwerk Nederland en Nederlands Netwerk Intersekse en DSD, en is dan ook erg blij met het wetsvoorstel.

"Trans- en interseksepersonen krijgen nog vaak te maken met 'discriminatie', bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt" ‼, reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. "Dit wetsvoorstel laat er geen misverstand over bestaan: dat is onacceptabel en verboden  Het is een belangrijk en duidelijk sig- naal".

COC Nederland roept andere politieke partijen op om het wetsvoorstel te steunen.

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUT.tv / YouTube.com