vrijdag 31 maart 2017

Amsterdam - 'D66' | "D66 Amsterdam wil meer aandacht voor Transpersonen"

Amsterdam – D66 – Jan-Bert Vroege – "Transpersonen"    'D66 Amsterdam' wil concrete acties en aandacht voor de emancipatie van 'Transpersonen'   In een voorstel van D66-raadslid Jan-Bert Vroege pleit de partij voor een ruimere verlofregeling voor Trans- personen die een geslacht veranderende operatie ondergaan, betere begeleiding naar werk, goede zorg en het verder wegnemen van sekseaanduiding in de communicatie van de gemeente. 

Jan-Bert Vroege: "Gelukkig is Amsterdam heel actief op het gebied van "LHBTI-beleid" – maar er moet extra aandacht komen voor een heel kwetsbare groep: zij die niet met hun geaardheid, maar met hun genderidentiteit worstelen"  Transpersonen staan voor grote vraagstukken in hun leven, komen veel discriminatie tegen en verdienen de juiste begeleiding en zorg  "D66" wil dat de emancipatie en acceptatie van deze groep hoger op de prioriteitenlijst van de gemeente komt te staan en dient hier op "International Transgender Day of Visibility" op 31 maart 2017 een voorstel in.
                                   
                                         
Eenzaam en werkloos op de bank
'Uit de Kast' komen als Transpersoon wordt nog lang niet altijd geaccepteerd  Veel Transpersonen kampen daardoor met eenzaamheid en een baan vinden waar ze zichzelf kunnen zijn is lastig  Jan-Bert Vroege: "Sommige Transpersonen proberen door middel van hun beroep hun genderidentiteit weg te stoppen. Ze zijn geen man of vrouw maar kiezen door druk uit hun omgeving of door zichzelf voor een heel mannelijk of vrouwelijk beroep  Daardoor raken veel Transpersonen sneller depressief en belanden werkloos op de bank. Begeleiding en het stimuleren dat Transjongeren een baan kiezen die hen aanspreekt is dus van belang". D66 stelt voor in samenwerking met belangenorganisaties Transpersonen beter te begeleiden naar werk.

Geslacht veranderende operaties zeer ingrijpend
Zowel op jonge als latere leeftijd kiezen Transpersonen soms voor een geslacht veranderende operatie. Dit is psychisch en medisch zeer ingrijpend en duurt tussen de drie en vijf jaar. Jan-Bert Vroege: "Mensen die in transitie gaan, krijgen lang niet altijd de begeleiding op hun school of werk die nodig is. Daarnaast kan het proces erg lang duren en zijn de kosten voor de behandelingen erg hoog.  Amsterdam zou moeten pleiten voor een ruimhartiger transitieverlof, te beginnen bij de gemeente zelf".

Zie ook:  

bronnen: Amsterdam.D66.nl – Jan-Bert Vroege / Twitter.com – Gay Say Hello / YouTube.com


        
                                                          
What do you want to do ?
New mail