zaterdag 6 mei 2017

Tsjetsjenië | "Tsjetsjeense tiener (17) door oom vermoord omdat hij Homo is"

Tsjetsjenië – Homofobie  →   In Tsjetsjenië is een 17jarige jongen van de 9de verdieping gegooid door zijn oom nadat hij eerder Uit de Kast kwam als homo tegenover zijn familie.  De oom handelde naar eigen zeggen om de schande die de jongen over zijn familie bracht weg te wassen.

Het is geen toeval dat dit nu gebeurt gezien het feit eerder de overheid ouders en familie opriep hun HoLeBi kinderen te vermoorden. Ook religie speelt mede een grote rol in de vervolging van homo's en lesbiennes in Tsjetsjenië  Uit getuigenissen van een naar Rusland gevluchte homo bleek dat toen hij Uit de Kast kwam tegenover een religieus leider hij te horen kreeg dat hij niet langer welkom was in de moskee.
                                       
                                                 
Opvallend bij de actie van de oom van de jonge homo is het feit dat deze gelijk is aan de manier waarop leden van Islamitische Staat omgaan met homo's. Eerder waren er al tal van meldingen waaruit bleek dat IS homo's van een dak of hoog gebouw gooiden in Irak en Syrië. Ondertussen blijkt ook dat de moord op de jonge homo geen alleenstaand geval is en dat er nog meer zullen volgen. Zeker gezien het feit dat recent de Tsje- tsjeense president 'Ramzan Kadyrov' met een verklaring kwam dat hij tegen eind mei en nog voor het begin van de Ramadan (die start op 26 mei) alle homo's uit zijn land wil (laten) elimineren.

De Russische president 'Vladimir Poetin' werd eerder wereldwijd al aangemaand een onderzoek in te stellen naar de vervolging van HoLeBi's in Tsjetsjenië, maar oordeelde recent - na een gesprek met de Tsjetsjeense president - dat dit niet nodig is omdat er geen sprake is van homo- vervolging   Maar gisteren werd bekend dat Poetin nu buigt onder internationale druk en toch akkoord gaat om een onderzoek in te stellen naar de vervolging van HoLeBi's in Tsjetsjenië.
                                     
        

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Craig Wallace / YouTube.com / Twitter.com – Pink News